De vogelwereld SKW

Clubactiviteiten

Tijdens onze maandelijkse ledenvergaderingen ontmoeten vogelliefhebbers elkaar in een prettige sfeer en worden allerlei wetenswaardigheden uitgewisseld. Regelmatig wordt een spreker uitgenodigd, die specialist is in een facet van de liefhebberij. 

Naast de specifieke activiteiten in het kader van de vogelliefhebberij (zie hierna) organiseert de club elk jaar op de eerste vrijdag van de maand maart en april een bingo-avond. 

Uniek in de vogelliefhebberij is elk voorjaar opnieuw de grootschalig georganiseerde “ornithologische quiz Guido Ceulemans”, genoemd naar ons grote boegbeeld en de geestelijke vader van dit gebeuren. Hier strijden jaarlijks een dertigtal ploegen van vijf personen uit het ganse Vlaamse land voor de overwinning.

Het laatste weekend van september vindt onze vogeltentoonstelling plaats, waar meer dan 1000 vogels ingedeeld zijn in reeksen volgens soort, kleur of ras en leeftijd. In elk van deze reeksen wordt een kampioenstitel toegekend.    

 

Wil je lid worden en deelnemen aan deze activiteiten? Vul snel het formulier in en wij nemen contact met u op.

 

Rechts kan u navigeren naar de pagina's van onze verschillende activiteiten. Dit zijn onze tentoonstellingen, bingo-avonden en Quiz-avonden. Wij houden u via deze pagina's op de hoogte!

Doorzoek de website

Contact

De Vogelwereld SKW Clemenceaustraat
Sint-Katelijne-Waver
2860
0486072445
015754628