De vogelwereld SKW

over ons

De Vogelwereld Sint-Katelijne-Waver werd gesticht in 1957 en groepeert alle geïnteresseerde liefhebbers, die dezelfde passie delen: het houden, kweken en tentoonstellen van siervogels.
 
Ter verwezenlijking van dit doel  houden wij (in principe elke eerste zondag van de maand met uitzondering van de maand juli) een ledenvergadering. Hier ontmoeten vogelliefhebbers mekaar in een prettige sfeer en worden allerlei wetenswaardigheden uitgewisseld. Regelmatig wordt een spreker uitgenodigd, die specialist is in een facet van de liefhebberij.
 
Naast de specifieke activiteiten in het kader van de vogelliefhebberij (zie hierna) organiseert de club elk jaar op de eerste vrijdag van de maand maart een bingo-avond. Wat later op het jaar vind een grote visprijskamp plaats, die genoemd is naar onze helaas veel te vroeg overleden voorzitter Guido Ceulemans : de grote “visprijskamp Guido Ceulemans”.   ’s Avonds wordt deze activiteit afgesloten met een etentje/barbecue. Een gelegenheid om elkaar in een ontspannen sfeer te ontmoeten.
 
Uniek in de vogelliefhebberij is elk voorjaar opnieuw de grootschalig georganiseerde “ornithologische quiz Guido Ceulemans”, alweer genoemd naar ons grote boegbeeld en de geestelijke vader van dit gebeuren. Hier strijden telkenjare een dertigtal ploegen van vijf personen uit het ganse Vlaamse land voor de overwinning.
 
Het laatste weekend van september vindt onze vogeltentoonstelling plaats, waar alle soorten siervogels naargelang soort, kleur of ras en leeftijd ingedeeld zijn in reeksen. In elk van deze reeksen wordt een kampioenstitel toegekend, tenminste indien de gespecialiseerde keurmeesters die deze wedstrijd keuren van oordeel zijn dat er in de reeks een waardige kampioenvogel aanwezig is. Op een deelnemersveld van 1000 tot 1200 vogels, ingebracht door vijftig tot zestig liefhebbers uit de wijde omgeving, zullen anno 2016 137 kampioenstitels te verdienen zijn.    
 
Onze vereniging telt sinds tientallen jaren in haar rangen liefhebbers die de hoofdprijzen weten weg te kapen op provinciale -, Belgische - en wereldkampioenschappen !
 
Hebt U een hart voor vogels ? Word dan lid van onze vereniging

De Vogelwereld Sint-Katelijne-Waver werd gesticht in 1957 en groepeert alle geïnteresseerde liefhebbers, die dezelfde passie delen: het houden, kweken en tentoonstellen van siervogels. Op dit moment telt de club een 70-tal leden en talloze sympathisanten in binnen en buitenland. Op het jaarlijks clubfeest worden alle banden aangehaald in een ongedwongen en feestelijke sfeer.

 

Tijdens onze maandelijkse ledenvergaderingen ontmoeten vogelliefhebbers elkaar in een prettige sfeer en worden allerlei wetenswaardigheden uitgewisseld. Regelmatig wordt een spreker uitgenodigd, die specialist is in een facet van de liefhebberij. 

 

Naast de specifieke activiteiten in het kader van de vogelliefhebberij (zie hierna) organiseert de club elk jaar op de eerste vrijdag van de maand maart en april een bingo-avond. 

 

Uniek in de vogelliefhebberij is elk voorjaar opnieuw de grootschalig georganiseerde “ornithologische quiz Guido Ceulemans”, genoemd naar ons grote boegbeeld en de geestelijke vader van dit gebeuren. Hier strijden jaarlijks een dertigtal ploegen van vijf personen uit het ganse Vlaamse land voor de overwinning.

 

Het laatste weekend van september vindt onze vogeltentoonstelling plaats, waar meer dan 1000 vogels ingedeeld zijn in reeksen volgens soort, kleur of ras en leeftijd. In elk van deze reeksen wordt een kampioenstitel toegekend.    

 

Onze vereniging telt sinds tientallen jaren in haar rangen liefhebbers die de hoofdprijzen weten weg te kapen op provinciale -, Belgische - en wereldkampioenschappen !

 

Heb jij een hart voor vogels ? Word dan lid van onze vereniging contact

 

Lidmaatschap

Je bent van harte welkom op één van onze vergaderingen. Vrijblijvend kan je een keer komen kijken. Als het je bevalt staat er niets in de weg om lid te worden van onze club.

Doorzoek de website

Contact

De Vogelwereld SKW Clemenceaustraat
Sint-Katelijne-Waver
2860
0486072445
015754628